Esperanto-Klubo Eindhoven
Esperanto-Klubo Eindhoven (EKE) estas klubo de esperantistoj en Eindhoven kaj ĉirkaŭaĵo.  La klubo estis fondita en 1964 kaj festis sian 50-an datrevenon en 2014.

Ĉiun trian merkredon de la monato (krom julio kaj aŭgusto), klubanoj kunvenas por paroli Esperanton inter si kaj, kompreneble, por pliprofundigi sian lingvokonon. La gvidprincipo de la vespero estas bone preparita programo.

---

Esperanto-Klubo Eindhoven (EKE) is een club van esperantisten in Eindhoven en omgeving. De club is opgericht in 1964 en heeft in 2014 haar 50e verjaardag gevierd.

Iedere derde woensdag van de maand (behalve juli en augustus) komen de clubleden bijeen om onder elkaar Esperanto te spreken en natuurlijk om zich verder in de taal te bekwamen. De leidraad van de avond is een goed voorbereid programma. Het omvat bijvoorbeeld:

  • een rollenspel of een spreekbeurt over een actueel onderwerp, het (samen of ieder afzonderlijk) vertalen van artikelen uit krant of blad in het Esperanto of vanuit het Esperanto in het Nederlands,
  • het vertellen over bezoek aan congressen en andere bijeenkomsten. Het wereldcongres is een aansprekend onderwerp,
  • het zich oefenen in de grammatica-regels door opgaven of dictee maar ook door het spelen van bijvoorbeeld Scrabble, in het Esperanto.
Soms worden binnenlandse en buitenlandse gasten uitgenodigd om te spreken over taal en hun cultuur. Zo is het mogelijk meer begrip te krijgen van andere culturen en problemen van de vele kleine taalgemeenschappen in Europa.

eke.dse.nl/programo.html
Eindhoven, NL

Administrantoj
Ĉefadministranto(j)

Ĉefadministranto rajtas aldoni novan administranton


User profile pictureAn Olijslagers


Kunadministranto(j)